Salg, service og reiseliv

Ønsker du å jobbe i butikk eller starte egen bedrift? Eller frister jobben som vekter eller resepsjonist? Da kan utdanningsprogrammet Salg, service og reiseliv passe for deg.  

Hvorfor velge Salg, service og reiseliv?

Du lærer

  • kundebehandling og salg
  • administrasjon og digitale verktøy
  • økonomisk og bærekraftig drift
  • om entreprenørskap
  • om reiseliv og turisme
  • planlegging og gjennomføring av sikkerhetstiltak

Du bør være

  • høflig og serviceinnstilt
  • interessert i å kommunisere med mennesker
  • åpen for ulike kulturer og tradisjoner
  • organisert, ryddig og strukturert

Les mer om Salg, service og reiseliv på vilbli.no

Hvorfor velge SSR på Haugaland vgs?

Å velge Salg, service og reiseliv på Haugaland er du med i en spennende fagmiljø der du vil få en grunndig opplæring i servicefagene.  Som et av undervisningsarenaer på service drifter elevene deres egen cafe - Café C.  Her får elevene god erfaring innen salg og service ved å betjene skolens og avdelingens elever og lærere. 

Velger du Salg, service og reiseliv vil du også få jobbe med entreprenørskap.  Vi bruker ungdomsbedrift som undervisningsmetode noe som gjør læring av fag både spennende og relevant.  Her får du muligheten til å etablere din egen bedrift sammen med andre elever.  Dere vil da starte, drive og avslutte en ekte inntektsbringende bedrift i løpet av ett skoleår.  Elevene på service er også i praksis en dag i uken gjennom hele året på en bedrift de velger selv.

Vil du vite mer er det bare å ta kontakt.  Følg også instagramkontoen våres!

Se flere filmer om Salg, service og reiseliv

 

Søke skoleplass

Første året - Vg1 

Utdanningen til de fleste yrkene tar normalt fire år. Du går de to første årene på skole. Etterpå er det to år opplæring i bedrift som lærling. Du har også mulighet til å ta Påbygg slik at du får studiekompetanse.

Du har 35 timer opplæring i uken både i fellesfag og programfag. 

Andre året - Vg2

Du fortsetter opplæringen innen utdanningsprogrammet du valgte på Vg1. På Vg2 velger du retning, og du kan velge mellom de programområdene som finnes på ditt valgte utdanningsprogram.   

Du har 35 timer opplæring i uken både i fellesfag og programfag. 

Tredje året - Vg3

Du blir normalt læring og fortsetter opplæringen i en godkjent lærebedrift. Du blir lærling i det programområdet du valgte på Vg2. Læretiden er to år, og når du er ferdig med læretiden kan du ta fag- og svennebrev.

Bli lærling

Du har også mulighet til å ta Påbygg for å få studiekompetanse. Dette kan du gjøre etter at du har tatt fag- og svennebrev eller etter Vg2.

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning: